Saturday, July 9, 2011

Luahan Blog Picisan...

Assalamualikum... & Salam Kesedihan....

Dalam keadaan kepenatan kerja... Ada masa jugak aq update blog aq yang tak seberapa.... Alhamdulillah...  Aq bersyukur sangat pada Allah... Aq tak sangka sejak aq join GEGAR BLOG oleh Ben Ashaari... Makin ramai yang baca blog aq... Walaupun entri dalam blog aq nie hanya cerita-cerita 'picisan' saje... Aq tak kisah jika ada diantara bloggers beranggapan blog aq nie "Hidup segan mati tak mahu"... Ada pun ok.. Tak ada lagi bagus... Umpamanya sebegitula...


Terus terang aq katakan... Aq buat blog nie... Coz aq suka baca blog... Banyak input yang aq dapat dari blog2 orang yang dah femes macam retis or yang baru nak menapak macam aq nie.... Macam- macam cerita aq leh tahu dengan pantas... Cinta... Kehidupan... Kejayaan... dan sebagainya...

Aura blog nie lebih hebat dari Facebook... Twitter... or whatever yang setanding dengannya... Kita kurang mngenali mereka... Kalo ada pun just kawan sekolah.. Universiti...  yang dah tentu -tentu yang kita kenal.. 

Tapi blog nie kita mngenali seseorang bloggers tu melalui tulisan dan kisah kehidupan yang mereka kongsi... Orang kata kalo blog nie... "Kita keluar dari kepompong diri kita sendiri"... Umpamanya dari seorang pemalu... leh jadi seorang yang peramah...dengan adanya Gathering bersama bloggers... dan dari seorang yang tak tahu kemampuan dirinya.. tapi dengan blog mereka mampu menjadi seorang yang kreatif boleh mencipta Header yang menarik... Vlog dan sebagainya...

Aq sebenarnya tak kisah la apa jua yang orang nak kata... Janji aq ada blog sendiri.. Cerita apa aq nak buat ikut aqla... Janji tak ganggu privacy korang...  Kalo korang nak follow blog aq... Aq tak kisah... Aq pun nak ucapkan THANKS kat korang yang dah follow blog aq... 

Aq nak sambung keje... 

-WassaLam-

P/S- Susah jgak nak puaskan hati orang nie... Buat tu salah... Buat nie tak betul... Abis apa yang betul ????
Aq ingat kalo follow aq dah sampai 100... Aq nak bagi hadiah la... nak hargai korang yang follow blog aq... 

12 comments:

niena shopping2u said...

biasa la kehidupan, xmua org puas hati ngan kte. sedangkan dakwah Rasululullah sndiri rmai yg xdpt terima...ni kn kte manusia biasa

KhAiReDzAiMy said...

@niena shopping2u

Yap betul tu... Thanks

Famili Ceria said...

nak bagi hadiah yntuk orang yang ke-100 jer ke?:D...hehe...

Hans said...

yups
blog banyak kelebihan kalau pandai manfaatkannya
eh,nak tanya..
lagu dkt blog nih tajuk dan penyanyi dia sapa?

Keputusan Jom Main Teka - Teki

KhAiReDzAiMy said...

@Famili Ceria InsyaAllah kalo ada rezeki lebih.. nak jgak buat Giveaway... Nie dalam perancangan je lagi...

KhAiReDzAiMy said...

@Hansaq pasang radiola... Frenzy Fm... nak tahu tnyala Dj Radio tu.. Hu.. Hu...

yunZ said...

besala manusia..sedangkan masih x puas dengan apa yg ada inikan pula dengan org lain.


cheritakhita-yuyunz.blogsp​ot.com singgah saya ya

syamem said...

nice entry...

sokong bila anda kata blog ini auranya lebih hebat dari fb ngan twitter

KhAiReDzAiMy said...

YunZ- Yap btul tu..

Syamem- Kehebatan Blog lebih dai segala-galanya....

aizamia3 said...

biasalah tu.. bukan mudah nak puaskan hati semua.. ada yang suka ada yang tidak.. anggap je semua itu cabaran untuk memajukan diri.. ;)

Orang hanya pandai berkata, yang susah yang senang dah tentu kita..

KhAiReDzAiMy said...

Aq setuju... Setiap orng lain citaras mereka... Thanks aizamia3

deqlis said...

widget follower tgh demam sekarang..klu tak leh follow..thanks jengah bloh merah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...