Wednesday, September 21, 2011

HomestaY Terbaek !!!

Assalamualaikum.. & Salam 23 Syawal...

Lama tul x update blog... Sibuk sikit... Baru nie aq telah dijemput oleh ke kenduri kawen sedara aq kat Temerloh sbtu lepas... Pada mulanya aq x dapat nak datang coz ari jumaat tu aq keje dari ptg smpai pg sabtu... Family aq dah gerak petang jumaat tu sekali dgn sedara aq dari Kota Tinggi...



Aq bukan nak cerita pasal kenduri kawen dia... itu nanti pada entri yang akan datang.... Aq just nak cerita pasal Homestay yang sedara aq sewakan untuk family aq bermalam... Mula-mula masa nak masuk kawasan kg tu macam biasa je...   Dalam hati aq kata "Nie mesti stay umah org yang dah tinggalkan lama"...







Tetiba terkezut plak aq tgok... Mewah tul umah nie... Memang terbaekla.... Terasa macam umah sendiri.. feeling abis...



Terasa hidup dalam umah mewah plak... Leh buat tempat shooting drama kat sini... coz semua complete dalam umah... Kawasan pun luas... Mana-mana director nak buat pengambaran leh la pi kat kawasan nie... Tenang je...




 Masuk je kat dalam umah... Terpegun aq tgok deco umah yang menarik dan luas... Apa yang korang nak semua ada... Harga pun berpatutan... Kalo korang nak bercuti ramai-ramai... Aq cadangkan kat sini korang leh rehat... Dalam umah nie ada 8 bilik... Setiap bilik ada air-cond...








Tak rugi korang bayar stay kat umah nie... Mesti  berbaloi-baloi bak kata Celcom.. Ha.. Ha.. Semua kelengkapan cukup... Korang nak masak pun dialu alukan... x payah beria korang nak bawak pinggan... cawan... kuali.... coz semua dah tersedia...







Aq x nak banyak cakapla... Kalo korang rasa tengok pic nie macam aq tipu je... Korang pg la sendiri...  Sebelum tu korang leh buat tempahan kat website HOMESTAY MALAYSIA... Takut melepas plak..

-Adios-

3 comments:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

memang cantik!! xtipu..

Saiazuan said...

pergh~ gila besar homestay dia

Cik Tie@Akak said...

cantik....mesti mahal kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...