Monday, September 12, 2011

Celcom Bagi Diskaun 30%...

Assalamualaikum... & Salam Syawal...


Semalam aq pi bayar semua bil2 umah aq yang dah jadi tanggungjawab aq sebagai anak.. Hu.. Hu.. (anak sapala nie...) Aq singgah kejap kat celcom coz kebetulan bayar bil tel Mak Ayah aq...  

Aq pi kaunter konon-kononnya nak checkla nama aq nie kna blacklist ke tak... Yelah ingat nak pakai postpaid coz pas nie prepaid pun dah kna caj 6% kan... Hu..Hu.. Kalo x banyak leh la bayar terus... Tunggu punya tunggu dia check... Rupa-rupanya adala... Ha.. Ha.. Rm236.48... Banyak tul... 

Cancel terus aq nak bayar... Tunggu gaji nantila nak bayar... Tetiba plak staff celcom tu ckap... 

Celcom : No nie dah lama awak tak pakai... Last 2006...

Aq : Betul la tu... No tu ilang... tu yang saya tak pakai dah...

Celcom : Habis nak bayar tak...

Aq : Kalo ikutkan nakla.. Tapi dah tgok tertunggak sampai dua ratus lebih... Tak jadila...

Celcom : La boleh plak tak jadi... Jap saya check jap ada less tak...

Aq : Ada less ke.. Kalo ada less jadila... Kalo setakat 10% lain kali la bayar... Hu.. Hu... 

Celcom : Bukan 10% tapi 30%... Banyak tak... (ketawa besar)

Aq : Banyak... Kalo gitu saya bayarla abisla... 

Celcom : Mentang2 ada less terus nak bayar... Ok.. smua sekali lepas 30% less Rm165.60

Less tu bukan aq mintak.. Tapi less tu bagi mereka yang namanya dah kna blacklist.. Celcom akan bagi less... Untung aq pakai celcom... Lama x bayar dapat less..  Nie buat aq sayang dengan Celcom lebih...Ha.. Ha..Ha..

-Adios-

P/S : Lagi lama korang tak bayar mungkin less lagi bnyak la kot.. Hu.. Hu.. 

2 comments:

Edy Zaidi said...

plan nak tukar ke postpaid gak....tp sbb 6% charge tu tangguh, so xyah tukar lg la..hehe

Yumida said...

byk dikurang tuuu...beznya dpt byr less...jimat2...tp bln depan x tahu lg kn...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...